Frakt 69kr - Fraktfritt vid köp över 500kr - Betala med Klarna - HÀmta i butik

Byta torrfoder

Tips och trix om du ska byta torrfoder:

đŸ€Ž Första steget Ă€r att fundera över frĂ„gan: VARFÖR byter jag foder? Om din hund eller katt mĂ„r bra av det den Ă€ter sedan lĂ€nge tillbaka och inte visar pĂ„ nĂ„gra problem sĂ„ kan du SKAPA ett bekymmer av ett foderbyte. DĂ€remot om ditt djur har diverse problem sĂ„ som magproblem, hudproblem, pĂ€lsavfall osv sĂ„ har du allt att vinna av att se över vad ditt djur Ă€ter.

đŸ€Ž Steg 2 Ă€r att jĂ€mföra det gamla fodret med det nya och fundera över om innehĂ„llet Ă€r likt varandra eller om dom skiljer sig mycket frĂ„n varandra. Tex. Är det ena bundet med ris/vetemjöl och det nya fodret Ă€r helt spannmĂ„lsfritt och innehĂ„ller istĂ€llet bönor, linser etc? Detta kan pĂ„verka övergĂ„ngen och hur mycket kroppen reagerar.

đŸ€Ž Börja försiktigt att bjuda pĂ„ en liten mĂ€ngd som godis och stanna pĂ„ den lilla mĂ€ngden i ca 1 vecka, lĂ€s av avföringen.

đŸ€Ž Om avföringen Ă€r oförĂ€ndrad efter en vecka börjar du att öka mĂ€ngden, fortfarande ska det gamla fodret utgöra den största delen av kosten.

đŸ€Ž Vecka 3 ökar du sĂ„ att du ger ca 50/50 av bĂ„da fodrerna. Dvs. Om magen fortfarande mĂ„r bra och inte har blivit upprörd.

đŸ€Ž Vecka 4-5 provar du att ge det nya fodret helt och hĂ„llet. Om hunden skulle visa pĂ„ diarrĂ©er, krĂ€kningar, sura uppstötningar sĂ„ backar du bandet och gör en lĂ€ngre övergĂ„ng. Ge gĂ€rna 3 mĂ„l/dag.

đŸ€Ž Var nu noga att inte ge för mycket av annat sĂ„ som mĂ€nniskomat/hundgodis under en tid framöver sĂ„ att du enkelt kan se om fodret funkar eller ej. Blandar du med för mycket annat gottigt Ă€r det svĂ„rt att se vad som gör vad i kroppen.

đŸ€Ž Sist men inte minst, behöver du hjĂ€lp med vilket foder som kan passa just ditt djur? Kika in hos oss i TĂ€by!Obs, detta gĂ€ller byte mellan tvĂ„ torrfoder. Önskar ni tips pĂ„ byte frĂ„n torrt till rĂ„tt eller tvĂ€rtom sĂ„ fixar vi ett sĂ„nt inlĂ€gg ocksĂ„! đŸ€Ž

 

LĂ€mna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrÀn de har blivit godkÀnda